Bookmark and Share Zamašen wc, odmašitev wc
 
 
WWW.VZDRZEVANJE-INTERVENCIJE.COM
Želimo, da čimbolj izkoristite možnosti, ki jih nudijo vaši objekti.

 

Zamašen wc

servisna št.: 01/756-98-37  GSM: 041/660-477 

 

Najpogosteje je  za zamašen wc vzrok  tujek v cevi. To pomeni, da je v kanalizacijski cevi nekaj, kar v wc ne sodi- vložki, vlažilni robčki, plenice, hrana, igrače, WC rolice...  

 

Odtočna wc cev je običajno premera nad 110mm in če je vse normalno marsikdaj pogoltne, tudi tujke. Se pa zgodi, da razpadejo ali počijo dotrajane cevi v hiši ali v povezavi med hišo in zunanjo kanalizacijo. V takem primeru je potrebna sanacija kanalizacije.  

 

 

Na slabo utrjenem terenu se lahko hiša nagne (predvsem barje) in če se nagne na napačno stran, kanalizacija nima več ustreznega padca in fekalije ne odtekajo. Takšni posedki so lahko razmeroma veliki. V takšnih primerih se dogaja, da se wc pogosteje zamaši. 

 

 

V večstanovanjskih objektih z več etažami je lahko zamašena skupna odtočna cev (vertikala ali horizontala), fekalije se v takšnem primeru izlijejo v prvem najnižjem WC.

Zamašen odtok se odmaši z vrtečo jekleno spiralo in namenskimi konicami ali visokotlačno cevjo. Za nujne primere je dosegljiva dežurna služba.

Kaj lahko storite sami?

Zamašen wc poizkusite odmašiti z wc gumo, morda je zamašen samo sifon wc školjke. Preverite, če pri drugih odtokih, ki so vezani na isto kanalizacijo, voda normalno odteka. Če ne odteka, preverite če so morda zamašeni jaški ali je polna greznica. Če je zamašen samo wc in sumite, da je vanj padlo kaj, kar vanj ne sodi, lahko odmontirate wc školjko in  poizkusite odmašiti  zamašen odtok.

 
Četrtek, 6.oktober, 2022
J.L.Objekt d.o.o.

Bevke 37
 
1358 Log pri Brezovici
Vrhnika
SLOVENIA - SI
info@vzdrzevanje-intervencije.com
00386 1 756 98 37
FAX: 017569847
[ ]