Bookmark and Share Hišna kanalizacija, kanalizacijske cevi
Kanalizacija


J.L.Objekt d.o.o.

Bevke 37
1358 Log pri Brezovici
Vrhnika
SLOVENIA - SI

info@vzdrzevanje-intervencije.com
tel:01 756 98 37


GSM: 041 660 477 

Kanalizacija         

 dežurna služba 24/7

041/660-477  01/756-98-37  

Hišna kanalizacija:                           

  • požre marsikaj in je dolgo tiho. Kanalizacija se ne pritožuje, enkrat samo neha požirati. Da bi bilo takšnih scenarijev čim manj,  je smiselno v kanalizacijske cevi spuščati  samo tisto, kar ji je namenjeno, pa še je včasih treba malo poplakniti. Redno je potrebno preverjati  izhodni kanalizacijski  jašek, ker zna sicer tudi bruhati.
  • spodaj je nekaj značilnosti in napotkov v primeru napake. Prepričani smo, da vam bodo koristili. Iz vsega srca vam sicer želimo, da jih boste čim manjkrat potrebovali. Če vam kanalizacija na objektu dela težave- puščanje, zamašitve, predelave, čiščenje, ...  se lahko obrnete na našo dežurno/intervencijsko službo.   Poglej še dežurni vodovodar.
NAPAKA:   

Umivalnik ali korito ne požirata  →         

UKREP:   

najbolje je razdreti sifon, če je ta čist je potrebno čiščenje odtoka  

Iz talnega sifona smrdi → redno dolivajte vodo v talni sifon, po potrebi podaljšati lij
Voda udarja iz kadi ali talnega sifona → nekje slabo požira, potrebno je čiščenje odtokov
V WC padla rola papirja, plenica... → odmontirajte školjko in odstranite tujek, če se je zataknilo naprej je potrebno odmaševanje wc -ja
Fekalije udarjajo iz javne kanalizacije → vgradite protipovratno loputo  v kanalizacijski jašek ali na izhodni cevi iz objekta
Pušča svinčena kanalizacija → potrebna sanacijia kanalizacije z zamenjavo svinčenih cevi

Kaj imajo skupnega zobje in hišna kanalizacija? 

Človek je najbolj vesel, ko ne ve, da jih ima.

 

 

 PIC00655.jpg

 

 NASVET
  • Kanalizacijo gradimo  z loki in odcepi do 45°, le izjemoma 90°.
  • Pisoarje je najbolje redno splakovati - ko se urin posuši, se na stenah nabira obloga, včasih je potrebna menjava cevi.
  • Hišna kanalizacija ima svoje ime in ga ima z namenom - vanjo NE SODIJO:  vložki, kavna usedlina, igrače, plenice, wc rolce, čajni filtri, hrana, vatirane palčke, strgane spodnjice,  kemikalije ipd. Če ne zaradi vašega zdravja, pa zaradi denarja - uničujejo namreč tudi cevi. Če pa ima kdo veliko željo kanalizacijo uporabljati namesto smetnjaka z veseljem sklenemo pogodbo, ali pa kar abonma. Naša intervencijska ekipa je dosegljiva 24 ur/7 dni.
  • Pripomočki za čiščenje kanalizacije : spirale, cevi, rokavice, stroji za čiščenje in po potrebi diagnostična kamera, visokotlačni čistilniki.
 
Nedelja, 14.julij, 2024